Continuă vizita delegaţiei României în Coreea de Sud!

Nicolae Ciucă: Cea mai scurtă cale între Asia și Europa este prin Asia Centrală, Caucaz și Marea Neagră

Premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj, postat pe pagina de Twitter a Guvernului României, prin care salută perspectivele de cooperare dintre cunoscutul port Busan din Coreea de Sud şi portul Constanţa.

„Nicolae Ciucă: România salută cu deschidere și apreciere perspectivele de cooperare dintre portul Busan – Republica Coreea și Constanța. Cea mai scurtă cale între Asia și Europa este prin Asia Centrală, Caucaz și Marea Neagră”, se arată în postarea de joi de pe pagina de Twitter a Guvernului României.

Premierul Nicolae Ciucă și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, alături de mai mulți miniștri, fac în această săptămână o vizită oficială în Coreea de Sud.

Care sunt principalele momente ale zilei de astăzi pentru delegaţia României aflată în Coreea de Sud?

Delegația oficială română are programate astăzi, 22 decembrie, întâlniri cu reprezentanții a două companii care produc sisteme de apărare și echipament militar și o vizită în portul Busan, transmite RRA.

Industria de apărare va fi tema centrală a zilei de joi, a doua pe care Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu o efectuează în Republica Coreea, după ce ieri discuțiile cu oficialii de la Seul s-au concentrat pe domeniul energiei.

Cei doi demnitari români se vor întâlni cu conducerile a două companii Hanwha Aerospace – producători de soluții de apărare și Hyundai Rotem, specializată în producția de material rulant, echipamente militare și inginerie de instalații.

Un schimb de opinii în domeniul apărării au avut cei doi demnitari români și ieri, la întâlnirea de la Seul, cu premierul Han Duck-soo. A fost discutat modul în care trebuie să fie gestionată situația generată de agresiunea rusă din Ucraina, securitatea în regiune și cooperarea între NATO și Republica Coreea pe toate dimensiunile relevante.

Tot astăzi, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu vor vizita oraşul Busan, unde vor discuta cu primarul localității, Heong-joon, și au programat o întrevedere cu președintele Autorității portului Busan, Kang Joon-suk.

Din delegaţia condusă de cei doi lideri ai coaliţiei de guvernare de la Bucureşti mai fac parte şi anumiţi miniştri şi lideri parlamentari.

Este vorba despre Sorin Grindeanu, viceprim-ministru al Guvernului României, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Angel Tîlvăr, ministrul Apărării Naționale, Virgil Popescu, ministrul Energiei, Ligia Deca, ministrul Educaţiei, Florin Spătaru, ministrul Economiei, Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Cosmin Ghiţă, directorul general al Nuclearelectrica, deputatul PSD Alfred-Robert Simonis, lider al Grupului parlamentar PSD din Camera Deputaților, deputatul Eugen Bejinariu, preşedintele Comisiei permanente comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului în domeniul securităţii naţionale.