Potrivit informațiilor transmise de Guvern într-un comunicat, Nicolae Ciucă se află în vizită oficială în Republica Moldova, în lăcaşul de cult reprezentativ pentru românii basarabeni.

Premierul este însoţit de ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, ministrul Energiei, Virgil Popescu, Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, şi şeful Cancelariei Prim-Ministrului, Mircea Abrudean.

Nicolae Ciucă a felicitat clerul şi enoriaşii pentru munca de aproape 30 de ani

În cadrul întrevederii, acesta a vorbit despre problemele clerului din Basarabia şi cele ale funcţionării adecvate a Mitropoliei. Totodată, premierul României a felicitat clerul şi enoriaşii pentru munca de aproape 30 de ani pentru ridicarea catedralei unde păstoreşte preotul paroh Petru Buburuz.

De asemenea, Nicolae Ciucă a dat asigurări privind sprijinul pentru încheierea lucrărilor şi soluţionarea ultimelor piedici pentru repararea urmărilor perioadei sovietice.

Premierul spune că România va rămâne alături de Republica Moldova

Amintim că Nicolae Ciucă a fost primit joi la Chişinău de preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu. În acest context, premierul român a subliniat angajamentul total al României în susținerea Republicii Moldova, atât pe parcursul său european, cât și pentru consolidarea situații economice și menținerea stabilității și a securității în fața provocărilor hibride la care este supusă.

„Vizita la Chișinău, un loc de suflet pentru români, îmi oferă prilejul să reafirm sprijinul necondiționat pentru Republica Moldova în parcursul european, dar și pentru dezvoltarea economiei, implementarea reformelor şi bunăstarea tuturor cetățenilor săi.

Vreau să apreciez în mod deosebit modul exemplar în care autoritățile Republicii Moldova au reușit să gestioneze, cu largul sprijin internațional, situația de securitate și amenințările actuale. România va rămâne mereu alături de Republica Moldova, indiferent de dificultatea temelor de securitate din regiune”, a declarat Nicolae Ciucă.

La rândul său, Maia Sandu a mulțumit României pentru sprijinul acordat, astfel încât populația și economia Republicii Moldova să treacă cu bine peste iarna complicată, determinată de o creștere exponențială a costurilor la energie și gaze, precum și de lipsa acută a furnizării acestor resurse, în special prin întreruperea furnizării de către Gazprom timp de câteva luni.

Totodată, președintele Republicii Moldova a prezentat pașii făcuți de țara sa pentru îndeplinirea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene în scopul pregătirii deschiderii negocierilor de aderare la Uniunea Europeană.