Într-o postare realizată pe pagina sa de socializare, Nicolae Ciucă a susținut că decizia S&P reprezintă o dovadă că măsurile luate de Guvern sunt „cele corecte”.

Nicolae Ciucă oferă asigurări despre economia națională

Potrivit raportului, România are o economie cu perspective solide de creștere economică. În opinia șefului PNL, economia națională va avea rezistența necesară temperării efectelor șocurilor de pe piețele internaționale dacă sunt continuate angajamentele din PNRR și absorbția de fonduri europene.

Liberalul scrie și că aceste evaluări acordă „un semnal de încredere marilor investitori care caută țări sigure în care să își plaseze banii și să creeze locuri de muncă”.

„Decizia Agenției de rating S&P de a reconfirma ratingul suveran al României cu perspectivă stabilă este o dovadă că măsurile pe care le luăm la guvernare sunt cele corecte.

Raportul arată că România are o economie cu perspective solide de creștere economică. Dacă vom continua să ne respectăm angajamentele din PNRR și să absorbim fondurile europene, economia națională va avea rezistența necesară temperării efectelor șocurilor de pe piețele internaționale.

Prin aceste evaluări, dăm și un semnal de încredere marilor investitori care caută țări sigure în care să își plaseze banii și să creeze locuri de muncă. Obținerea acestui rating vine pe fondul situației economice solide, construite de guvernarea liberală”, a scris Nicolae Ciucă pe Facebook.

Nicolae Ciuca, PNL
SURSA FOTO: Facebook/Nicolae Ciuca

Liderii din mediul de afaceri cred că PNRR va contribui la consolidarea competitivității economiei

În altă ordine de idei, trei sferturi dintre liderii de business din România (75%) consideră că Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) va contribui la consolidarea competitivității economiei locale în următorii cinci ani, conform unui studiu Deloitte.

Acesta punctează și nivelul peste medie de informare a executivilor români chestionați (41%) cu privire la obiectivele și zonele de intervenție ale planului. De altfel, România se număra printre statele cu cele mai multe companii interesate să participe la licitații în proiecte din PNRR, cu 5% în 2023, față de media UE de 3%, potrivit studiului.

Inovarea, digitalizarea și sustenabilitatea sunt direcțiile strategice vizate de fondul NextGenerationEU (NGEU), accesat de statele membre prin intermediul PNRR naționale, iar companiile din UE profită de oportunitate pentru a-și actualiza strategiile, mai indică studiul.

Peste o treime dintre acestea (36%) declară că și-au regândit strategia de inovare de la momentul adoptării NGEU de către Comisia Europeană (2020), 40%, pe cea de digitalizare, iar 31%, pe cea de sustenabilitate, arătând totodată că se simt impulsionate de fond și de PNRR să crească investițiile în așa-zisa tranziție „verde”.