BREAKING NEWS: Nicolae Ciucă anunță deschis că România analizează posibilitatea de sprijin cu echipamente militare 

Declarația premierului a fost făcută după reuniunea miniștrilor Apărării din 40 de țări, unde s-a discutat despre cerințele şi nevoile Ucrainei.

„România a avut un prim set de ajutoare care a fost oferit Ucrainei, iar în acest moment, în urma reunirii miniştrilor Apărării, la Ramstein unde aproximativ 40 de ţări au participat, s-au discutat cerinţele şi nevoile din partea Ucrainei”, a declarat Nicolae Ciucă.

De asemenea, premierul a subliniat că în această perioadă se analizează, la nivelul MApN posibilităţi de prijin pentru Ucraina, cu echipamente.

„Analizăm, la nivelul Ministerului Apărării Naţionale, posibilităţile de sprijin cu echipamente şi atunci când vom lua o decizie, o vom face publică”, a completat Nicolae Ciucă.

Dîncu: Nu avem în acest moment cereri în acest sens

Totodată, ministrul Apărării a vorbit recent despre livrarea de armament către Ucraina. Astfel, Vasile Dîncu spune că țara noastră nu a avut cereri până în acest moment. Federația Rusă a anunțat că statele care sprijină militar Ucraina vor avea de suferit consecințe fulgerătoare.

„Nu avem în acest moment cereri în acest sens, în momentul acesta nu avem operaţiuni de genul acesta. Sigur că lucrurile evoluează, vom vedea ce hotărâri se iau şi în alte locuri”, a spus ministrul Dîncu.

Mai mult, acesta a precizat că a participat, la Baza aeriană de la Ramstein, săptămâna aceasta, la acea conferinţă în care s-a discutat foarte mult şi de viitor, ce se va întâmpla în viitor cu securitatea acestei zone, securitatea Flancului estic.

„Au participat peste 40 de naţiuni, ne-am întâlnit şi cu delegaţia ucraineană şi s-a discutat mult despre viitor şi o viitoare coordonare a sprijinului care va fi dat Ucrainei. În acest moment, noi nu am avut cereri, ne-am focusat pe zona umanitară, pe HUB-ul nostru umanitar de la Suceava, însă în viitor analizăm şi sigur că vom lua cu transparenţă decizii pe care le vom anunţa public”, a completat Dîncu.