România va avea buget pentru anul 2022 înainte de Crăciun! A promis-o chiar premierul Nicolae Ciucă, care a explicat ce se va întâmpla în zilele următoare.

Bugetul ar trebui să fie aprobat în Parlament pe 23 decembrie. Schiţa bugetului, prezentată chiar lunea viitoare

Săptămâna viitoare, luni, 13 decembrie, va fi prezentată schiţa bugetului de stat pentru anul 2022, a precizat prim-ministrul. Apoi, înainte de Crăciun, va fi convocată şedinţa din Parlamentul României pentru a fi supus aprobării acest buget.

“Aprobarea în Parlament, așa cum ne-am asumat, a rămas pentru data de 23 decembrie”, a declarat, luni, premierul Ciucă.

În aceste zile, reprezentanţii coaliţiei de guvernare formate din PNL, PSD şi UDMR negociază intens pe marginea bugetului pentru anul 2022.

Tot luni, premierul Nicolae Ciucă a mai explicat că deocamdată nu se va impune o suprataxare a marilor companii.

Premierul Nicolae Ciucă s-a supărat pe jurnalişti

Pe de altă parte, prim-ministrul s-a enervat din cauza jurnaliştilor care l-au chestionat pe tema PNRR şi a încheiat repede declaraţiile refuzând să mai răspundă şi la alte întrebări, relatează Antena 3.

Întrebat dacă banii din PNRR ar putea fi gestionați de baronii locali din teritoriu, premierul Nicolae Ciucă a replicat:

“Este prima dată când aud acest subiect. Nu guvernăm țara pentru a ne duce cu fondurile predilect către o regiune sau către un anumit județ.

Ne-am asumat să asigurăm dezvoltarea echitabilă a fiecărei regiuni și a fiecărui județ. (…) Nu vă mai răspund la nicio întrebare!”

Promisiunile ministrului de Finanţe pe tema bugetului pentru anul viitor

Recent, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, vorbea despre un buget echilibrat şi responsabil, care va avea rolul să stimuleze economia şi să împartă mai corect banii României pentru binele tuturor cetăţenilor.

“Colegii de cabinet ştiu că uşa biroului meu este oricând deschisă. Discutăm despre necesarul de finanţare pentru proiectele şi politicile fiecărui minister, despre priorităţile din programul de guvernare.

Avem ambiţia să chibzuim cât mai bine banii publici! Este nevoie de mai mare responsabilitate în alocarea bugetară, astfel încât să asigurăm pentru tot parcursul anului viitor banii pentru plata pensiilor, salariilor, drepturilor sociale, precum şi pentru finanţarea proiectelor de investiţii aşteptate de români, susţinerea serviciilor publice, îndeosebi pentru măsurile de combatere a pandemiei.

Rectificarea bugetară trebuie să fie o excepţie şi nu soluţie pentru stingerea unor crize!”, a scris Adrian Câciu pe Facebook.