Vești bune pentru români! Proiectul legii bugetului pentru 2022 ar putea fi aprobat în curând. Când se va întâmpla?

Astfel, proiectul legii bugetului de stat şi proiectul legii bugetului asigurărilor sociale ar trebui să fie adoptate până în Crăciun, potrivit informațiilor transmise de către news.ro

Situații excepționale cu privire la legea bugetului de stat

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a declarat anterior că rectificările, chiar dacă au devenit o obișnuință, ar trebui să reprezinte situaţii excepţionale cu privire la legea bugetului de stat. Adrian Câciu a declarat, duminică că bugetul ţării este o chestiune foarte concretă.

„Bugetul ţării nu este o chestiune de incertitudine, bugetul este destul de… nu de rigid, dar este o chestiune foarte concretă, adică banii sunt acolo, dar regulă, aşa cum vedem în multe ocazii nu sunt bine gestionaţi. Dar ei sunt acolo şi nu sunt eficient distribuiţi, se fac tot felul de erori în cadrul planificării bugetare, erori care la un moment dat te aduc în situaţia de a face rectificări. Pentru cine nu ştie, rectificările, deşi au devenit o obişnuinţă, ar trebui să reprezinte situaţii excepţionale cu privire la legea bugetului de stat. Un buget predictibil ar trebui să conţină în el toate elementele astfel încât să nu fim nevoiţi să facem rectificare”, a precizat ministrul Finanţelor la Antena 3.

De asemenea, acesta a menţionat că trebuie ajutate toate localităţile care au probleme cu factura la gigacalorie.

„Nu poţi face discuţii de genul doar Primăria Bucureşti trebuie ajutată. Eu trebuie să am o analiză şi de la Bucureşti, dar şi pe celelalte UAT-uri care au probleme cu factura la gigacalorie şi dacă este cazul, împreună cu ministrul Dezvoltării, trebuie să facem o hotărâre de Guvern, să alocăm suplimentări de sume, dacă mai este necesar, pentru acest an, astfel încât toate comunităţile locale să fie ajutate”, a mai spus Adrian Câciu.