SUA se cutremură în fața unui scenariu negru! Ar putea înregistra 1 milion de cazuri COVID pe zi

Astfel, Francis Collins susține că SUA ar putea înregistra 1 milion de infecţii zilnice, în contextul în care varianta Omicron înregistrează o răspândire record.

„Nu ne putem permite să lăsăm garda jos. Ştiu că oamenii s-au săturat. Şi eu m-am săturat, credeţi-mă. Dar virusul nu s-a săturat de noi. Se distrează de minune schimbându-şi forma la fiecare două luni, venind cu noi variante şi găsind modalităţi de a fi şi mai contagios”, a declarat medicul într-un interviu pentru npr.org

„Dar este prea devreme pentru a şti cum va acţiona noua formă a virusului în SUA în comparaţie cu variantele anterioare”, a completat specialistul. Cu cele 57 de mutaţii diferite ale Omicron, este „aproape ca şi cum am lua-o de la capăt cu un virus diferit faţă de cel cu care am început.”

Directorul demisionar se teme de o situaţie şi mai gravă

Mai mult, cele mai pesimiste proiecţii ale oamenilor de ştiinţă arată că SUA ar putea ajunge la peste o jumătate de milion de infecţii medii zilnice până la sfârşitul lunii ianuarie.

„Chiar dacă reprezintă un risc oarecum mai mic de cazuri grave, am putea avea un milion de cazuri pe zi dacă nu suntem cu adevărat atenţi la toate aceste strategii de atenuare. Mă aştept ca aceste echipe de intervenţie să fie ocupate – deja au fost puse în funcţiune în unele cazuri din cauza variantei Delta. Nu voi fi surprins dacă va exista o cerere şi mai mare în următoarea lună sau două.

Plănuiam să invităm câţiva dintre stagiarii de la NIH care sunt departe de casă să vină la o masă în ziua de Crăciun la noi acasă, dacă sunt toţi complet vaccinaţi şi cu booster. Ar fi un grup mic şi toată lumea va purta măşti, cu excepţia momentelor în care mănâncă”, a completat Francis Collins, potrivit sursei menționate.

Amintim că răspândirea alarmantă din ultima săptămână a numărului de infecţii cu Omicron din SUA a forţat din nou anularea meciurilor sportive profesioniste, a teatrelor, restaurantelor şi școlilor