News Corp, care este cotat de asemenea şi la bursele din New York şi Sidney, a informat într-un comunicat că a luat această decizie deoarece ‘volumul acţiunilor ordinare tranzacţionate la London Stock Exchange reprezintă mai puţin de 1% din volumul total al acţiunilor tranzacţionate la nivel mondial’. Data efectivă a delistării de la LSE este 28 iunie 2013, când ar urma să intre în vigoare şi separarea activităţilor grupului.

În urma sciziunii, numele News Corp va fi păstrat de o societate care va reuni editura Harper Collins şi cotidienele grupului, precum Wall Street Journal, Times şi tabloidul The Sun, publicaţia cu cel mai mare tiraj din Marea Britanie. În schimb, activele mult mai rentabile din domeniul televiziunii (reţeaua Fox şi BSkyB) precum şi studiourile de film 20th Century Fox vor lua numele 21st Century Fox.

Acţionarii grupului ar urma să se pronunţe prin vot asupra acestei sciziuni cu prilejul unei adunări generale programate a avea loc în data de 11 iunie, însă un vot negativ pare puţin probabil.

Retragerea News Corp de la bursa londoneză vine la doi ani după izbucnirea unui scandal care l-a obligat pe Rupert Murdoch să închidă tabloidul News of the World, după ce acesta a fost acuzat de interceptări telefonice ilegale în Marea Britanie. AGERPRES