Noul premier al României, Ludovic Orban, a făcut primele declaraţii după votul de învestitură de luni din Parlament. “România are un Guvern legitim care a obtinut votul de încredere al Parlamentului, în ciuda unui boicot penibil şi rusinos făcut de două formaţiuni politice, fapt fără precedent în democraţia românească în ultimii 30 de ani.”

Ludovic Orban i-a criticat dur şi pe cei doi preşedinţi ai Camerei Deputaţilor şi Senatului, care au participat la şedinţa de plen, la ordinele şefilor de partid, pentru a nu asigura cumva un vot în plus la cvorum, lucru nemaiîntâlnit la o învestitură a vreunui Guvern în ultimii 30 de ani.

Noul premier a amintit şi de de premierul demis Viorica Dăncilă şî de secretarul-general al Guvernului care erau ocupaţi să reţină parlamentarii, “să-i ţină închişi la Palatul Victoria”. Orban a spus că PSD-iştilor ar trebui să le fie ruşine că au organizat o şedinţă de Guvern în care nu aveau oricum ce să discute şi să decidă, chiar în timp ce la Parlament, “izvorul legitimităţii oricărui Guvern”, avea loc dezbaterea şi votul de învestitură. Asta arată “penibilitatea şi lipsa totală de raţiune şi de bun-simţ a PSD-ului”, a mai declarat Orban.