New York Times Company a anuntat ca si-a vandut sediul central din Manhattan pentru 225 milioane de dolari catre W.P. Carey & Co.. Compania media urmeaza sa inchirieze birourile de la noul proprietar.

Decizia a fost luata in incercarea de a-si achita datoriile si a mari rezerva de lichiditati. Publisherul New York Times si Boston Globe a mai recurs, de asemenea, si la disponibilizari pentru a face fata scaderii publicitatii in industria media.

Cladirea din Manhattan are 21 de etaje si 750.000 de metri patrati. New York Times si-a stabilit sediul central in aceasta cladire in iulie 2007, dupa ce a vandut fostul sediu pentru 175 milioane de dolari.

La finele lunii ianuarie, miliardarul mexican Carlos Slim va investi 250 milioane de dolari in New York Times Company. Investitia lui Carlos Slim va fi efectuata prin intermediul companiilor sale Banco Inbursa si Inmobiliaria Carso.

Slim, unul dintre cei mai bogati oameni din lume, detine deja 6,9% dintre actiunile New York Times. Investitia de 250 milioane de dolari se va realiza sub forma unor titluri pe sase ani cu o dobanda de 14%, cu garantia ca acestea vor fi transformate in actiuni ordinare.

In urma acestei investitii Slim ar putea sa ajunga sa controleze un pachet de 17% din actiunile NYT, devenind unul dintre cei mai importanti actionari, dupa familia Ochs-Sulzberger. Cu toate acestea, New York Times Co. a anuntat ca Slim nu va fi reprezentat in boardul companiei.

Sursa: Bloomberg