Cumpărătorul a fost asistat în această tranzacţi de casa de avocatură Reff şi Asociaţii. Achiziţia se referă la un teren de 3,4 hectare, ce a aparţinut în trecut fabricii Simerom din zona Gării, şi la proiectul mallului Festival gândit pe teren de firma Primavera Development, a familiei Tănăsoiu şi a lui Eelko Kortaweg. Proiectul a fost iniţiat în 2008 şi amânat de criză. Dacă în 2008 dezvoltatorii mallului vorbeau de o investiţie de 120 mil. euro, în noua variantă costul a scăzut la circa 70 mil. euro.

Primul mall de pe teritoriul oraşului Sibiu va avea o suprafaţă închiriabilă de 43.000 mp, împărţită la circa 160 de magazine şi va fi susţinut de un hipermarket Kaufland. NEPI Rockastle mai deţine şi mallul Shopping City Sibiu din Şelimbăr. Printre chiriaşii noului mall se numără grupul spaniol Inditex, cu o parte din brandurile sale, printre care şi Zare, H&M şi un operator de cinema. Mallul va fi inaugurat la finalul anului 2019.

CITIŢI ŞI Atac suspect asupra fondatorului NEPI Rockcastle: Acţiunile firmei s-au prăbuşit

 

Familia Tănăsoiu, reprezentată de Emil şi Daniel Tănăsoiu, a obţinut avizele necesare construcţiei încă de anul trecut.

Familia Tănăsoiu, prezentă în ultima ediţie a Top 300 Capital cu o avere estimată la 35-37 mil. euro, este cunoscută pentru vânzarea parcului de afaceri S-Park din zona Piaţa Presei Libere pentru 100 mil. euro către austriecii de la Immofinanz.

Compania are în diferiete etape de dezvoltare un proiect rezidenţial în nordul Bucureştiului şi încă două clădiri de birouri tot în Capitală. În 2014, familia Tănăsoiu a vândut către Mega Image terenul pe care belgienii şi-au construit supermarketul din Piaţa Sudului, în plus a încasat circa 6 mil. euro pentru sediul companiei Danone din Colentina.