Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Marcel Ciolacu arată că FMI recomandă guvernului Cîţu măsuri pentru reducerea suplimentară a deficitului bugetar.

Totodată, el a subliniat faptul că datele FMI confirmă faptul că economia țării este precum ”un pacient a cărui operație a reușit, încă ajuns la ATI”. Ciolacu se miră de faptul că până și experții FMI au ajuns să vină cu recomandări legate de distribuirea echitabile a poverii fiscale.

„ȘI FMI CONFIRMĂ: ECONOMIA ROMÂNIEI E UN PACIENT A CĂRUI OPERAȚIE „A REUȘIT”…ÎNCÂT A AJUNS LA ATI!

Am citit cu îngrijorare cele mai recente evaluări ale Fondului Monetar Internațional despre economia României. Se vorbește despre ajustarea fiscală = austeritate! FMI recomandă Guvernului folosirea oricăror venituri bugetare suplimentare pentru reducerea suplimentară a dezastrului provocat de deficitul bugetar enorm.

Acest lucru înseamnă încă o rectificarea bugetară, una negativa, cu tăieri masive! Până și experții FMI au ajuns să recomande distribuirea mai echitabilă a poverii fiscale și orientarea măsurilor de suport către grupurile sociale si sectoarele de activitate cele mai dezavantajate!” a scris Ciolacu pe Facebook.

”Alo, trezirea domnule Cîțu!

Liderul PSD a mai adăugat că singurul care nu vede ce se întâmplă în România este premierul Florin Cîțu. Acesta nu observă explozia prețurilor, oamenii săraci și nici înghețarea veniturilor, fiind preocupat doar de corporațiile și profiturile acestora.

În concluzie, Ciolacu susține că România stă bine ” pe hârtie”, dar în realitate are datorii care amenință PIB-ul, recomandându-i premierului Florin Cîțu să intervină în acest sens.

„Doar libertarianul Cîțu nu-i vede însă pe românii sărăciți de explozia prețurilor și înghețarea veniturilor; el e interesat doar ca marile corporații să facă profituri record de pe urma populației!

Concluzia doctorului FMI este că: stăm bine la creşterea pe hârtie, însă cu o datoria publică ce se măreşte amețitor și riscă sa treacă de 60% din PIB, pacientul poate intra oricând într-un șoc letal, fiind internat de urgenta la ATI.

ALO, TREZIREA DOMNULE CÎȚU! SE AUDE PÂNĂ LA PALATUL VICTORIA?!”, a mai scris preşedintele PSD.