Fondul de investiţii imobiliare New Europe Property Investments (NEPI), al cărui preşedinte este Dan Pascariu, care deţine şi funcţia de conducere a băncii UniCredit Ţiriac, a anunţat că negocierile cu BelRom, ce vizau noi achiziţii de active imobiliare în România, s-au finalizat.

„Compania anunţă că negocierile cu privire la achiziţionarea unor noi active în România de la BelRom, s-au terminat. Drept urmare, atenţionarea nu mai trebuie exercitată asupra acţionarilor, în tranzacţionarea acţiunilor pe care le deţin la NEPI“, se arată într-un anunţ transmis de fond Bursei de la Londra.

NEPI a cumpărat anul trecut centrul comercial European Retail Park din Brăila pentru suma de 63 mil. euro, de la BelRom, şi urma să continue cu achiziţia centrelor cu acelaşi nume din Bacău şi Focşani.

Continuă achiziţiile

În continuarea anunţului, NEPI îşi avertizează acţionarii că fondul caută în continuare oportunităţi de investiţii în România şi se aşteaptă să aibă un impact pozitiv asupra performanţei companiei.

NEPI a finalizat recent preluarea unei părţi din mall-ul Iris Shopping Center din Piteşti, de la Avrig 35, pentru suma de 20,94 mil. euro.

Portofoliul companiei este format din 30 de proprietăţi de retail, birouri şi industrial, dintre care 24 sunt localizate în România. Acestea au fost evaluate la 145,96 mil. euro şi au o suprafaţă închiriabilă de circa 140.000 mp.