După ce și-a publicat rezultatele semestriale în iulie, în care veniturile din publicitatea pe mobile au atins o cotă de 41% din total, acțiunile Facebook au început să crească cu o viteză uluitoare.
Dacă în 24 iulie, Facebook se tranzacționa la aproape 24 dolari/acțiune, ieri, pe 24 septembrie, acestea au închis la nivelul-record de 48,45 dolari, ceea ce înseamnă o creștere cu mai mult de 100%.  
Stabilirea ultimelor recorduri absolute ale acțiunilor Facebook a fost alimentată și de câteva analize care indicau un preț țintă de peste 50 dolari. Dacă vineri cei de la Cowen & Co. și-au îmbunătățit prognoza privind prețul țintă de la 29 dolari, la 53 dolari, ieri, analiștii Citi au avansat un preț țintă pentru Facebook de 55 dolari, de la 32 dolari, ambele echipe de analiști subliniind creșterea sustenabilă a veniturilor din publicitatea pe mobile.
La cotația-record de 48,45 dolari, valoarea de piață a Facebook a ajuns la 118 miliarde dolari, ceea ce reprezintă aproape două treimi din PIB-ul României.
Raportat la ultimele câștiguri pe 12 luni ale companiei, valoarea de piață a Facebook este acum de 219 ori mai mare decât acestea. Ceea ce este echivalent că prețul unei acțiuni se va recupera din câștigul pe acțiune în mai mult de 200 de ani.
Chiar dacă profitul Facebook ar crește și de patru ori, prețul unei acțiuni s-ar recupera în 50 de ani. Spre comparație, acțiunile celei mai valoroase companii din lume din domeniul tehnologiei, Apple, se tranzacționează la de 12 ori câștigurile. Și asta înainte ca Apple să raporteze probabil un nou profit-record după lansarea recentă a iPhone 5S și 5C.