În notificare se arată: „În ultima perioadă, în spaţiul public au fost diseminate o serie de informaţii cu caracter confidenţial privind aspecte comerciale din contracte sau convenţii încheiate de SRTv cu partenerii săi. Având în vedere faptul că asemenea acţiuni reprezintă o expunere legală pentru SRTv, în considerarea dispoziţiilor legale şi regulamentare incidente, conducerea televiziunii publice va demara, în regim de urgenţă, o anchetă administrativă complexă, prin care să identifice persoanele care se fac vinovate de divulgarea informaţiilor confidenţiale către terţi”.

În plus, reprezentanţii Televiziunii Române „vor notifica publicaţiile care au diseminat informaţii confidenţiale, solicitând dezvăluirea surselor, motivat de expunerea legală a SRTv”, iar Societatea Română de Televiziune va demara o acţiune penală in rem privind infracţiuni de serviciu.

Mai multe ziare şi site-uri au publicat, luna aceasta, sumele cheltuite de Televiziunea Română pentru organizarea festivalului Cerbul de Aur, care a avut loc la finalul lunii august. Astfel, a fost făcut public un tabel cu firmele, prestaţia şi sumele primite. Este vorba despre onorariile artiştilor, despre realizarea trofeelor, a conceptului scenografic şi închirierea de rulote pentru cabinele artiştilor, dar şi despre serviciile de producţie video şi de pază, scrie Știripesurse.ro.