Halep va colabora pe viitor cu Daniel Dobre, fostul director tehnic al Federației Române de Tenis. Halep a mai colaborat cu Dobre cu ani în urmă, la începutul carierei sale.

Simona Halep s-a despărţit de Daniel Dobre în anul 2017. Dobre însoţea pe sportiva noastră la turneele la care nu putea participa australianul Darren Cahill.

Daniel Dobre a antrenat-o și pe Alexandra Dulgheru.

La acel moment, Dobre a declarat că nu a fost deranjat de decizia Simonei şi a rămas în relaţii foarte bune cu aceasta. Ulterior, acesta a făcut parte din staff-ul Federaţiei Române de Tenis.

„Simona mi-a spus că nu are nevoie în perioada următoare de mine. Sunt o persoană căreia nu-i place să stea şi am început o colaborare cu Federaţia pe partea tehnică. Lucrăm pe partea de performanţă, încercăm să preluăm din experienţa ITF. Mă bucur că joacă bine şi sper că şi eu să fi avut o parte mică în dezvoltarea pe care a avut-o”, a spus Dobre, intr-un interviu pentru Treizecizero.ro, atunci când a încheiat colaborarea cu Halep.

Anul trecut, Daniel Dobre a fost în mijlocul unei controverse destul de mari în legătură cu sportiva Mihaela Buzărnescu. Tatăl componentei echipei de Fed Cup a României, care a avut un 2018 magnific, a povestit cum Dobre nu a vrut să îi dea un wildcard lui Miki pentru turneul WTA de la București, conform fanatik.ro.

Tatăl Mihaelei Buzărnescu a povestit cum au decurs negocierile cu Daniel Dobre.

„Anul trecut deja începuse să aibă rezultate, era pe o pantă ascendentă şi le-am cerut un wildcard la turneul de la Bucureşti, pentru că punctele pe care Mihaela le-ar fi primit pentru un tur sau două ar fi ajutat-o foarte mult să urce în clasament la acel moment! Am fost la toţi, şi la preşedinte şi la vicepreşedinte… Iar Daniel Dobre, venit de două săptămâni ca director tehnic al FRT, m-a întrebat iritat de ce tot insist şi cer eu wildcard pentru Mihaela, că şi-aşa e bătrână, ce performanţe mai poate ea să facă!? Că el decide acolo cine intră pe tabloul de la Bucureşti şi că le va oferi wildcard altor jucătoare, mai tinere”, a povestit Mihai Buzărnescu, pentru Fanatik.

Daniel Dobre a explicat de ce a decis să ia această măsură.

„S-a hotarat sa se mearga pe mana jucatoarelor tinere, Ruse si Cristian, care au si facut rezultate bune la turneu, fiind comunicat acest lucru tuturor, inclusiv domnului Buzarnescu. Nicidecum nu a fost motivata neacordarea wildcard-ului de varsta si de lipsa de perspectiva a Mihaelei. Domnul Buzarnescu a insistat pentru acest WC, cu motivarea ca are nevoie de bani, nestiind cat timp mai joaca Mihaela, fiind pe finalul carierei… De aici a aparut iritarea despre care mentiona in declaratia dansului, stiindu-se foarte bine ca invitatiile FRT sunt acordate pentru obtinerea de puncte nu pentru bani. FRT este prezentata constant intr-o lumina negativa de ceva timp… Nimeni din FRT, indiferent cine este sau a fost la conducere, nu a facut rau sportivilor sau si-a batut joc de ei, cum se relateaza… Poate nu a gasit resursele sa ajute mai mult, dar nu a stricat cariera nimanui”, a spus antrenorul, pentru FANATIK.