Acest val COVID ne va strivi pe toți! Octavian Jurma: Vom ajunge la 30.000 de contaminări zilnice

Medicul Octavian Jurma a declarat sâmbătă, 2 octombrie, că săptămâna viitoare vom depăși 15.000 cazuri pe zi și „ne putem duce încolo spre 25.000-30.000”.

„Săptămâna viitoare vom depăși 15.000 cazuri pe zi și ne putem duce încolo spre 25.000-30.000, după calculele mele. Mâine vom depăși, și spun acest lucru, în premieră, numărul de cazuri din 2020. Acest val, dacă va acumula un milion de cazuri într-o perioadă de trei luni, ne va strivi pe toți”, a spus medicul Octavian Jurma la B1 TV.

Mesajul transmis anterior de Octavian Jurma

Anterior, medicul a susținut că se încearcă un soi de lockdown pentru cei nevaccinaţi. „Abia acum asistăm la o discriminare reală!”, a arătat apreciatul doctor. El a dat detalii la Antena 3 despre ceea ce se petrece la noi în țară.

Jurma este de părere că guvernanţii au aplicat un fel de lockdown pentru cei nevaccinaţi. În opinia sa, singura măsură care ar putea preveni 20.000 de cazuri pe zi, ar fi o carantină naţională şi inducerea stării de urgenţă, chiar săptămâna aceasta. Medicul a calculat, că la fiecare 7 minute, un român moare de COVID. În ceea ce privește numărul deceselor, de la 200 pe zi, am putea ajunge la aproximativ 400, în fiecare zi.

„Ar trebui să plătim acum cu dobândă relaxarea pe care am acceptat-o cu prea multă uşurinţă în vară. Este consecinţa inevitabilă a măsurilor nesăbuite de relaxare, fără nicio măsură de certificat verde, sau altceva, cum au făcut celelalte ţări din jurul nostru. Inclusiv acum vedem că se iau măsuri de relaxare în acest val, deci este un dezastru care la stadiul acesta, este un dezastru care este indus deja.

Nu mai pot să cred că oamenii ăştia chiar nu îşi dau seama ce fac, eliminând testele. E ca şi cum ai pune exploziv ca să detonezi sistemul medical. Deja se încearcă un soi de lockdown pentru cei nevacinaţi şi eu sunt unul dintre cei care sunt avocaţii cei mai vocali ai vaccinării şi stimulării vaccinării, dar să treci acum la măsuri care sunt literalmente aproape de violenţă şi să pui toată carantina asta direct pe nevaccinaţi, mi se pare un act foarte agresiv”, a spus el.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea