Conform celor spuse de Nelu Tătaru, urmează o nouă perioadă dificilă de posibilă creștere a numărului de cazuri noi.

„Avem trei-patru săptămâni grele pentru a intra pe un platou. Haideți să participăm cu toții la scăderea numărului de cazuri. Fiecare caz nou poate provoca un focar”, a mai spus Nelu Tătaru, care a precizat însă că nu se impune carantină la nivel național”, a declarat Nelu Tătaru la Constanța.

Măsuri pentru oprirea coronavirusului

Ministrul Sănătății a fost întrebat ce alte măsuri pregătește Guvernul pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus.

„Se vor mai lua restrictii la nivel local, nu se impune carantinare la nivel național”, a declara Nelu Tătaru.

De asemenea, ministrul Sănătății a spus că se va face o extensie la ATI de 14 paturi la Spitalul Județean, 12 paturi la Spitalul de Pneumoftiziologie și 7 paturi la Spitalul Mangalia. Conform celor transmise de către Ministerul Sănătății, acesta a discutat și cu autorităţile locale, cu conducerile unităţilor sanitare şi cu cadre medicale la Constanța, iar ulterior se va deplasa și la Mangalia.

Ludovic Orban, apel pentru Nelu Tătaru

Premierul Ludovic Orban a solicitat creşterea capacităţii de testare pentru COVID-19, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, anunţând că se ajunge la o capacitate de 50.000 de teste pe zi.

„Am discutat în primul rând de creşterea capacităţii de testare, pe lângă achiziţionarea acestor teste antigen, să creştem în continuare capacitatea de testare pe aparate de tip Real Time PCR. (…) Am o solicitare la DSP să aibă o procedură. Nu trebuie să aglomereze anumite centre, astfel încât să se ajungă la întârzieri, trebuie să fie distribuite uniform astfel încât să se realizeze testările cât mai rapid. În mod normal, ar trebui în 24 de ore de la prelevarea probelor să se efectueze testarea, să se poată comunica diagnosticul cât mai rapid”, a afirmat Orban în cadrul unei ședințe de Guvern.

Sursă foto: Inquam Photos / Liviu Chirica