Celebrul cercetător și epimolog Octavian Jurma a explodat la adresa autorităților. Ne apropiem de anarhie sanitară, a avertizat acesta. El a dat de pâmânt cu autoritățile și a criticat deciziile privind noile restricții. În opinia sa, românii nevaccinați până acum vor fi și mai înverușunați să nu se imunizeze.

Epidemiologul Octavian Jurma a susținut  că cei nevaccinați se vor hotărî să nu mai accepte vaccinul anti-COVID. Mai mult, acesta a avertizat că va fi foarte greu să existe un dialog rațional cu ei.

„Vedem că (n.r. guvernul) a amânat atât de mult luarea acestor decizii, încât valul a intrat singur pe platou. Sunt mai preocupat acum de valul cinci. (…) O parte din cei nevaccinați se vor hotărî acum să nu se mai vaccineze, nu mai putem avea un dialog rațional cu ei”, a declarat Jurma, potrivit România TV.

Nu există nicio autoritate recunoscută: Ne apropiem de anarhie sanitară

El a subliniat că lipsește predictibilitatea și în domeniul sanitar. Octavian Jurma a susținut că într-o zi autoritățile spun ceva ca apoi să vedem că nu se petrece acest lucru. El a criticat faptul că toată lumea se ocupă de vaccinare și nimeni de fapt. Acesta este de părere că reprezentanții clasei politice ar trebui să facă un pas în spate și să delege autoritatea sanitară unui comandament unic.

În plus, Octavian Jurma a atacat și faptul că avem reguli pe care nimeni nu le respectă. Nu există nicio autoritate recunoscută și ne apropiem de anarhie sanitară, a decretat celebrul epimolog.

„Ni se spune sâmbătă ceva, luni vedem că nu se întâmplă. Lipsa de predictibilitate și vedem că nici acum în ceasul 18, politicienii nu fac pasul în spate, să se certe liniștiți acolo, puteau să delege autoritatea sanitară unui comandament unic. Toată lumea se ocupă de vaccinare și nimeni de fapt. Nu există nicio autoritate recunoscută și ne apropiem de anarhie sanitară. Avem reguli pe care nimeni nu le respectă”, a mai spus epidemiologul.