Jurnalista Narcisa Iorga, fost membru al CNA, revine pe pagina sa de socializare cu o nouă postare despre programul guvernamental IMM Invest şi despre persoanele implicate în conducerea Fondului de Garantare a Creditelor.

Ţinta criticilor Narcisei Iorga sunt profesorul Cristian Păun, cel care conduce Consiliul de Administrație al Fondului Național de Garantare, şi Dumitru Nancu, directorul general al Fondului.

“În acest episod: cum vorbesc doi funcționari publici la Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM, plătiți cu zeci de mii de lei doar pentru funcțiile de conducere în acest fond. Amândoi sunt și profesori universitari, unul la ASE, celălalt la Universitatea Ovidius din Constanța.

După țeapa IMM Invest, ”peneleu`” se laudă acum cu IMM Leasing. Programe pentru bănci și pentru importatori, comercianți cu cifre de afaceri de peste 400.000 lei, firme de logistică. Producătorii români? Niște ”buruieni uscate”. Așa le spune dom` profesor de la ASE, Cristian Păun, care conduce Consiliul de Administrație al Fondului Național de Garantare. L-am întrebat dacă s-a gândit vreun pic la producătorii români, să fie ajutați prin IMM Invest sau doar la importatori și comercianți? Știți ce mi-a răspuns? Că sunt naționalistă și că mă refer la ”producătorii români de banane”. Asta după ce, zilele trecute, același dom` profesor afirma că cei mai mulți dintre antreprenorii români sunt buruieni uscate.

Îmi face cineva un pustiu de bine și mă introduce într-unul dintre grupurile Facebook cu subiect IMM Invest. Din fericire, în cel în care sunt membri și șefii Fondului de Garantare (FNGCIMM), directorul general Dumitru Nancu și prof. Cristian Păun (ASE, Relații Internaționale), președinte al Consiliului de Administrație al Fondului. De vreo două luni, urmăresc ce impresii au antreprenorii despre IMM Invest: deplorabile, cele mai multe dintre ele, deși exprimate cu multă decență și amărăciune. În linii mari, sunt dezamăgiți că au fost păcăliți că vor fi sprijiniți de stat, în realitate, fiind aruncați strict la cheremul băncilor.

Ca să contrabalanseze impactul negativ, din când în când, niște consultanți financiari postează texte și filmulețe de propagandă, despre cât e de bun programul IMM Invest. Când i-am întrebat dacă primesc bani de la Guvern pentru a promova programul sau dacă se află în vreun conflict de interese cu Guvernul, tac mâlc. Mai postează și directorul general al Fondului. Primește 3-5 like-uri și multe întrebări la care nu răspunde. Are la profil sprijinul declarat pentru Ludovic Orban”, scrie Narcisa Iorga în postarea sa.

„Schimbul de replici pe care l-am avut astăzi cu cei doi conducători ai FNGCIMM merită făcut public”

Jurnalista povesteşte cum a avut ocazia de a discuta online cu cei doi şefi ai FNGCIMM, care au ridiculizat-o şi au luat-o peste picior.

“Ei bine, azi am avut ocazia de a mă conversa cu cei doi șefi ai FNGCIMM. O minune! Doi domni. Dom` profesor de la ASE mă ridiculizează și încearcă să mă pună la punct că acest grup nu a fost creat pentru a înjura programul IMM Invest. Democrație liberală. Celălalt șef, bine plătit din bani publici ca și cel dintâi, mă ia și el peste picior spunându-mi că n-am mască. Nu știu ce a vrut să spună. Voia să am mască în fotografia de profil? Bine că nu mi-a zis că n-am bască. Promite țâfnos să răspundă doar celor care au aplicat la IMM Invest. Așa, și dacă n-aș fi aplicat, tot meritam un răspuns, pentru că banii pe care îi dă Fondul pentru acoperirea dobânzilor sunt bani publici. Tupeu și obrăznicie marca ”peneleu””, mai scrie Narcisa Iorga.

Aceasta publică şi câteva dovezi ale schimbului de replici purtat cu Cristian Păun şi Dumitru Nancu, pe care îi acuză că sunt “obraznici și autosuficienți, agresivi și chiar lipsiți de un minimal bun simț, pe alocuri”.

“Schimbul de replici pe care l-am avut astăzi cu cei doi conducători ai FNGCIMM merită făcut public aici, fie și parțial, ca să vadă cât mai multă lume cine are pretenția că ajută mediul antreprenorial românesc și, mai important, cine educă studenții ASE și ai Universității Ovidius, viitorii specialiști în economie ai României. Amândoi sunt liberali și funcționari publici (asimilați), deci primesc venituri uriașe, de două ori, din banii publici strânși inclusiv din taxele plătite de către antreprenorii pe care ei îi iau peste picior. De ce fac asta? Pentru că li se permite. Obraznici și autosuficienți, agresivi și chiar lipsiți de un minimal bun simț, pe alocuri. Doi domni, ce mai!”, mai scrie Narcisa Iorga în postarea sa.