Compania de dezvoltare imobiliară Nanette Real Estate Group, care are în derulare cinci proiecte rezidenţiale ce totalizează peste 2.800 de apartamente în România, a anunţat că va convoca o adunare extraordinară a acţionarilor pentru a delista compania de pe Alternative Investment Market (AIM), piaţa administrată de Bursa de Valori din Londra.

În urma anunţului acţiunile companiei au scăzut cu 60% la nivelul de 0,075 lire, atingând o capitalizare de 12,9 mil. lire.

În raportul financiar al companiei, publicat astăzi la bursă, se arată o înjumătăţire a profitului net aferent trimestrului doi, faţă de perioada similară din 2008.

În anunţul trimis bursei, reprezentanţii Nanette au menţionat că „bordul director consideră că dezavantajele pe care le are compania de pe urma listării, depăşesc beneficiile. Preţul pe acţiune nu reflectă valoarea reală a companiei şi distruge abilitatea acesteia de a atrage fonduri“. În anunţ se mai arată că delistarea companiei va aduce reduceri substanţiale de cheltuieli şi că reprezentanţii companiei i-au în considerare o eventuală relistare a Nanette când condiţiile pieţei se vor îmbunătăţii.

221 de apartamente vândute în T2

Nanette a încasat venituri de 1,1 mil. euro în trimestrul doi al acestui an, în comparaţie cu 1,2 mil. euro în trimestrul corespondent din 2008. Totodată, a postat pierderi operaţionale de 1,9 mil. euro pentru perioada analizată, faţă de un profit operaţional de 817.000 euro anul trecut.

În trimestrul doi din 2009 compania a vândut un număr de 221 de apartamente, în comparaţie cu 192 de unităţi vândute în perioada similară din 2008.

Activele companiei s-au depreciat în primul semestru al acestui an ajungând la valoarea de 183 mil. euro, faţă de 259 mil. euro în prima jumătate din 2008.

Cinci proiecte în România

Compania are la vânzare în Bucureşti proiectul Lake Towers, care cuprinde 315 apartamente. Până în prezent Nanette a investit 30 mil. euro în achiziţia a cinci terenuri în România, trei în Bucureşti şi două în Timişoara.

Investiţiile necesare dezvoltării de proiecte pe aceste loturi se ridică la 180 mil. euro. Cel mai mare teren, de 17 ha, este localizat în Străuleşti, unde compania are planificată construcţia a 1.400 de locuinţe. În Timişoara, Nanette are în pregătire două proiecte, unul de 170 de unităţi şi altul de 500 de unităţi locative. O parte din aceste proiecte sunt dezvoltate în parteneriat cu Lehman Brothers Real Estate Partners.