Dezvoltatorul imobiliar britanic Nanette Real Estate urmareste intrarea pe piata romaneasca de profil dupa ce si-a anuntat majorarea capitalului cu 11,05 milioane de lire sterline in urma unei emisiuni de actiuni intermediate de firma KBC Peel Hunt, se arata intr-un comunicat al Nanette remis bursei londoneze.

“Suntem foarte incantati de acest plasament care ne va permite sa ne indreptam atentia catre pietele internationale de capital. In timp ce Polonia si Ungaria raman principalele platorme ale activitatii noastre, ne orientam acum si catre estul Europei. Tinta noastra in urmatoarea perioada este Romania care prezinta numeroase oportunitati si exemple de management cu experienta, comparabile cu cele ale Polonie sau Ungariei” a spus Shaul Lotan, presedinte Nanette.

Compania Nanette Real Estate functioneaza din anul 1982 in domeniul proiectelor imobiliare si are sediul in Graceville, Anglia. Nanette este controlata de Olimpia Real Estate Holdings condusa de Oskar Katznelson, CEO. Recent, dezvoltatorul imobiliar a achizitionat in Polonia, la Gdansk, un teren de 17 milioane de euro pentru dezvoltarea unui bloc de 2.900 de apartamente pe o suprafata totala de 175.000 de metri patrati. Investitia a fost estimata la peste 190 de milioane de euro, asteptandu-se ca prin valorificarea ei sa se obtina aproximativ 254 de milioane de euro.

Sursa: Capital 18 Ianuarie 2007