Category 4 reprezintă următorul pas în dezvoltarea tehnologiei LTE şi va permite smartphone-urilor sau altor dispozitive compatibile cu LTE, precum tablete sau routere, să le ofere utilizatorilor o experienţă de utilizare mai bună.

Demonstraţia este prima de acest gen realizată la nivel mondial şi utilizează infrastructură operaţională Ericsson şi modemul triple-mode LTE SP2531 oferit de Renesas Mobile. Prin această iniţiativă, Ericsson se poziţionează încă o dată ca unul dintre liderii tehnologici în zona soluţiilor de broadband mobil. Dezvoltarea ecosistemului de smartphone-uri prin îmbunătăţirea vitezelor de transfer de date va impulsiona utilizatorii să folosească mai des serviciile mobile de date şi să susţină un trafic mai intens.

Ericsson şi Renesas Mobile colaborează de peste zece ani, dezvoltând şi testând interoperabilitatea mai multor tehnologii avansate. Parteneriatul din acest an va face posibilă dezvoltarea unor soluţii cu adevărat independente, permiţând astfel implementarea la scară largă a unui număr de tehnologii noi.

„Durata de viaţă a bateriei reprezintă un factor important care influenţează experienţa de utilizare atunci când vine vorba de dispozitive mobile, iar MP5233 va permite smartphone-urilor să susţină conexiuni LTE Category 4 cu viteze de până la 150 Mbps, dar şi cu un consum suplimentar de energie electrică minim pentru modem, ” a declarat David McTerman, director of strategic marketing and communication, Renesas Mobile.

Primele dispozitive compatibile cu LTE Category 4 vor fi lansate comerciale până la finalul anului 2012. Infrastructura de suport LTE a Ericsson este deja disponibilă pe piaţă.