Premierul a convocat membrii cabinetului. Potrivit sursei citate, Orban va discuta noi proiecte de acte normative care nu au fost făcute publice de către biroul de presă al Executivului, dar se pare că ele vizează domenii precum mediul. Totodată, vor fi amânate o serie de termene în mai multe domenii, notează dcnews.ro

Și săptămâna viitoare premierul Ludovic Orban pregătește o nouă ședință de Guvern, pe data de 30 decembrie 2019. Vizată este o modificare adusă taxei clawback, taxă achitată în sectorul medicamentelor.

Rămâne de văzut care va fi agenda ședinței de vineri, 27 decembrie, convocată pentru ora 20:00.

În prima zi de Crăciun, Ludovic Orban a demis-o pe Claudiţa Selavărdeanu

Potrivit unei decizii a premierului, publicată marţi în Monitorul Oficial, Claudiţa Selavărdeanu a fost eliberată din funcţia de vicepreşedinte al ANRP, cu rang de subsecretar de stat.

A fost pusă sub urmărire penală

Ea a fost pusă sub urmărire penală, în urmă cu cinci zile, de procurorii DNA, într-un dosar în care este acuzată că ar fi permis unor persoane acces la informaţii nedestinate publicităţii.

Faptele au avut loc în perioada iunie-decembrie 2019

„Procurorii din cadrul DNA – Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de două persoane, în legătură cu accesul la informaţii nedestinate publicităţii menite să permită obţinerea de foloase necuvenite în dosare de despăgubire de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, fapte presupus a fi săvârşite în perioada iunie-decembrie 2019, respectiv Selavărdeanu Claudiţa, vicepreşedinte al ANRP, pentru săvârşirea infracţiunii de permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (36 acte materiale) şi o persoană fizică, administrator al unei societăţi comerciale de consultanţă din Piteşti specializată în soluţionarea dosarelor de retrocedare, pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea de informaţii nedestinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (36 acte materiale)”, se arată într-un comunicat al DNA.