Angajaţii fabricii strâng bani pentru a putea cumpăra publicitate într-un ziar chinez de largă circulaţie, scrie cotidianul belgian de limbă olandeză Het Belang van Limburg.

'Suntem 4.000 de lucrători într-o uzină europeană de asamblare de maşini. Această fabrică îşi va închide porţile la 31 decembrie 2014, iar noi căutăm un nou angajator', scrie în proiectul de text pregătit de angajaţi.

În săptămânile ce vor urma, muncitorii de la uzina din Genk intenţionează să distribuie fluturaşi prin care să le ceară colegilor să sprijine această iniţiativă. Angajaţii trebuie să strângă 2.700 de euro pentru a plăti spaţiu publicitar într-un ziar chinez de mare tiraj, scrie Het Belang van Limburg.

În 2012, fabricantul american de maşini Ford a decis să-şi închidă fabrica din nord-estul Belgiei, în care lucrau la acea vreme 4.300 de oameni la producerea unor modele precum Ford Mondeo, S-Max şi Galaxy. Ford a atribuit închiderea fabricii unei scăderi constante a cererii de maşini în Europa occidentală, care a început în 2007. La Genk, centrul economic al regiunii Limburg, uzina Ford era cel mai mare angajator.

SURSA: Agerpres