Documentarul „This Is It”, care prezintă repetiţiile megastarului pentru seria de 50 de concerte pe care acesta ar fi trebuit să le susţină la O2 Arena din Londra, va ajunge şi pe micile ecrane, în casele tuturor fanilor regelui pop. MTV Networks a anunţat că a achiziţionat drepturile exclusive de televiziune pentru film, pentru moment în Statele Unite.

Fanii vor mai avea de aşteptat până în 2011 pentru a vedea filmul pe micile ecrane. Posturile afiliate MTV, precum VH1, BET şi Palladia, vor avea şi ele dreptul de a difuza acest documentar.

Regizat de Kenny Ortega, ultimul coregraf al lui Michael Jackson, documentarul „This Is It” a fost montat dintr-un total de 80 de ore înregistrate pe casete video, filmate la Los Angeles, în timpul repetiţiilor megastarului pentru seria de 50 de concerte pe care acesta ar fi trebuit să le susţină la O2 Arena din Londra, începând din 13 iulie.

Filmul a fost lansat pe marile ecrane pe data de 28 octombrie şi a adunat 101 de milioane de dolari numai din vânzări în cinci zile, stabilind în acest fel recordul pentru cel mai bine vândut concert video din lume.

Michael Jackson a murit pe 25 iunie la Los Angeles, la vârsta de 50 de ani, în urma unui stop cardiac provocat de o supradoză de medicamente.