Testul a fost derulat în decembrie, când mai multe soluţii de securitate au fost testate pe 82.036 mostre de PUPs (“Potentially Unwanted Applications”), o categorie care include spyware, adware şi rogueware.

Panda Antivirus Pro 2011, produsul din gama de retail de la  Panda Security –The Cloud Security Company–, a fost declarat câştigător, cu cea mai mare rată de detecţie “Advanced +” acordată în urma testului de scanare “la cerere” efectuat de av-comparatives.org. Acest test analizează rata de detecţie a PUP (programe potenţiale nedorite), o categorie care include spyware, adware şi rogueware (antivirus fals).

Testul organizat de AV-comparatives.org, prestigiosul laborator de securitate independent, a alocat o serie de 82,036 mostre. Detectând 99.9% dintre ameninţări, Panda a demonstrat cât de eficiente sunt produsele proprii împotriva acestor tipuri de ameninţări.

Conform raportului Panda Security din 2010, “Programele Potenţiale Nedorite” – reprezintă 11% din cele peste 20 de milioane ameninţări care au apărut şi au fost clasificate de Collective Intelligence (tehnologia proprietară Panda Security pentru detecţie, analiză şi dezinfecţie malware) pe parcursul ultimului an.

De fapt, 40% din toate programele antivirus false existente au fost create în 2010. Cu alte cuvinte, deoarece acest nou tip de ameninţare a apărut pentru prima dată cu patru ani în urmă, Panda Security a clasificat un total de 5.651.786 exemple individuale de programe antivirus false, iar dintre acestea, 2.285.629 au apărut în perioada ianuarie –  noiembrie 2010.

Te-ar putea interesa și: