Motorola a anunţat lansarea TCR1000, cel mai mic model de radio portabil TETRA complet funcţional, ce poate fi folosit fără probleme în timpul operaţiunilor speciale sub acoperire.

Acest radio cu dimensiuni extrem de reduse poate fi ascuns uşor chiar şi în îmbrăcăminte subţire şi poate asigura siguranţa serviciilor de comunicaţii graţie unor caracteristici de criptare care îmbunătăţesc eficienţa operaţională pe teren.

TCR1000 cântăreşte mai puţin de 180 grame, iar design-ul său face posibil ca ofiţerii care îl folosesc să îl ascundă cu uşurinţă în timpul misiunilor sub acoperire, permiţându-le astfel să nu iasă în evidenţă în mulţime.

Toate funcţiile de control ale TCR1000 au fost gândite în conformitate cu cerinţele misiunilor sub acoperire, de aceea ele includ, spre exemplu, folosirea de tonuri audio pentru a identifica grupul care transmite, nemafiind astfel necesară recunoaşterea vizuală.

TCR1000 poate fi controlat şi prin folosirea unei telecomenzi la distanţă, fapt ce le asigură utilizatorilor o mai mare flexibilitate în desfăşurarea operaţiunilor lor.


Data: 12 iunie 2008

Sursa: Motorola