Despre vizita lui Klaus Iohannis în America s-a vorbit pe larg. Un subiect de interes major a fost atent urmărit de toți românii. Este vorba despre eliminarea vizelor. Acest lucru nu va fi însă posibil, a susținut Radu Banciu la B1 TV.

În opinia sa, viitorul nu sună bine pentru România, în sensul în care specialiștii lui Donald Trump nu au niciun interes să se grăbească se ne ofere nouă aceste vize.

El a susținut că România este printre cele cinci state din UE care nu beneficiază de o intrare libera pe teritoriul american, alături de Croația, Bulgaria, Polonia și Cipru.

„Nu vom obține, așadar, vizele pentru SUA. Evident, americanii nu au niciun motiv să se grăbească, specialiștii lor, cum le spune Donald Trump, știu foarte bine cam ce categorie de cetățean român ar intra în SUA fără viză. Să spunem lucrurilor pe nume”, a susținut Banciu.

”Cei care doreau să meargă în SUA, oameni de calitate, ca să muncească, au obținut această viză, nu mai au nicio problemă. Toți cei care au o justificare pentru a călători în Statele Unite nu au nicio problemă în 2019 să obțină viza de la Ambasada SUA la București. Practic, toată lumea bună a României a obținut această viză dacă și-a dorit. Există doar două categorii de personal care nu se încadrează în această categorie, și anume cei care nu și-au dorit să viziteze SUA cu orice preț și cei care n-ar prea avea ce să caute niciodată în viața lor pe teritoriul american. Ăsta este adevăratul motiv pentru care SUA nu ne vor elibera vizele niciodată. Cetățeanul român va sta la coadă până când secolul XXI și numele lui Donald Trump vor dispărea de pe borne și din cărțile de istorie. Și atunci noi tot vom aștepta ziua în care partenerii noștri strategici, marii noștri prieteni americani ne vor lăsa să intrăm liberi pe teritoriul lor”, a conchis Banciu.