Așadar, Mihail Galuzin a lansat noi acuzații, susținând că occidentul este „absolut iresponsabil” și „vrea să facă din Moldova o a doua Ucraină”.

„Occidentul – absolut iresponsabil, lipsit de viziune – vrea să facă din Moldova o a doua Ucraină, şi, din păcate, actuala conducere a Republicii Moldova îi face jocul şi participă activ la aceasta”, a declarat Mihail Galuzin, conform deschide.md

Ministrul adjunct de Externe rus lansează noi acuzații

De asemenea, diplomatul rus a susținut că nu se poate vorbi despre vreo escaladare sau tensiune în relaţiile Rusiei cu poporul Republicii Moldova.

„Astea nu sunt metodele noastre, noi nu ne amestecăm în treburile interne ale nimănui”, a susținut viceministrul de Externe din Rusia.

Potrivit lui Galuzin, citat de numeroase media de stat ruse, „majoritatea covârşitoare a cetăţenilor moldoveni spune ‘nu’ politicii mioape şi ostile a autorităţilor ţării lor faţă de Rusia”.

„Nu putem decât conta că, în cele din urmă, oficialii de la Chişinău vor privi limpede realitatea şi nu vor urma calea înrăutăţirii relaţiilor cu Rusia făcându-le pe plac ţărilor occidentale, care duc o politică antirusească, ci o cale a cooperarii sănătoase pragmatice cu ţara noastră, de care Moldova este legată prin relaţii vechi istorice, legături economice puternice”, a completat Galuzin.

Chișinăul a acuzat în mod repetat Rusia de încercări de a destabiliza situaţia din Republica Moldova

Autorităţile proeuropene de la Chişinău au acuzat în mod repetat în ultimul timp Rusia de încercări de a destabiliza situaţia din Republica Moldova pe fondul războiului pe care l-a declanşat la 24 februarie împotriva Ucrainei vecine.

Într-un recent interviu, Maia Sandu a subliniat că nu există niciun risc de invazie militară pentru Republica Moldova din partea Rusiei – ale cărei trupe staţionează în Transnistria – datorită Ucrainei care „ţine armata rusă departe” de frontiera moldoveană.

Chişinăul a anunţat trimiterea unui ajutor Ucrainei după dezastrul de la Kahovka

Mai mult, Chişinăul a anunţat vineri trimiterea unui ajutor Ucrainei după dezastrul de la Kahovka, în regiunea sudică Herson, unde distrugerea unui baraj – pentru care Kievul şi Moscova se acuză reciproc – a provocat inundaţii devastatoare, forţând mii de oameni să-şi părăsească locuinţele.