Tranzacţia de 4,35 miliarde de dolari în urma căreia Fiat va prelua pachetul de 41,5% din acţiunile Chrylsler deţinută de fondul Veba ‘va slăbi în mod semnificativ poziţia de lichiditate a Fiat într-un moment în care compania are în continuare un flux de lichidităţi negativ’, a declarat vicepreşedintele Moody’s, Falk Frey.

Moody’s a precizat că procedura de revizuire se va concentra pe impactul prelucrării restului acţiunilor Chrysler asupra profilului de lichiditate al Fiat în următoarele 12-18 luni precum şi asupra performanţelor operative ale grupului Fiat în exerciţiul fiscal 2013.

Fiat a preluat pachetul majoritar de acţiuni la Chrysler în 2009 şi la începutul acestui an a anunţat că va prelua şi participaţia de 41,5% din acţiunile Chrysler deţinută de un fond de asigurări de sănătate pentru pensionari controlat de influentul sindicat United Auto Workers.

Directorul general Sergio Marchionne, care conduce atât Fiat cât şi Chrysler, vrea să creeze un grup auto global care să poată rivaliza cu General Motors Co şi Volkswagen AG. AGERPRES