Fostul ministru al Educației în guvernul condus de Ludovic Orban, Monica Anisie, a anunțat, prin intermediul unei postări pe Facebook, care va fi noua sa funcție, pentru care a primit sprijinul colegilor din PNL.

Anisie se va ocupa în continuare de soarta Învățământului românesc, ocupând o înaltă poziție, doar că de acum încolo ea va activa nu în Guvern, ci în Parlament.

”Educația trebuie să fie o prioritate națională!”

”Mulțumesc colegilor senatori, pentru că m-au ales astăzi în onoranta funcție de președinte al Comisiei pentru învăţământ, tineret şi sport din Senatul României! Continui, astfel, să promovez #RomâniaEducată, o soluție reală pentru #dezvoltareaRomâniei.

#Educația trebuie să fie o #prioritate națională!”, a scris Monica Anisie marți pe internet.

Trebuie precizat că Monica Anisie s-a făcut remarcată pentru opinia publică în primul rând prin prisma gafelor monumentale pe care le-a făcut în timpul mandatului său.

Anisie a fost caracterizată de numeroși critici ca fiind ”analfabetă” sau ”analfabetă funcțional”, având în vedere numeroasele afirmații eronate și greșeli de vorbire pe care le-a făcut într-un interval relativ scurt de timp.

”Ministrul pepsiglas”

În primul rând, Anisie a șocat opinia publică atunci când a spus că cei care au participat la testele PISA nu au avut o miză și de aceea nici rezultatele nu sunt relevante, mai ales că cei testați sunt cei care ar fi învățat după programele vechi, nu după ceea care se aplică din 2016 până în prezent. Astfel, Anisie a încercat să minimalizeze procentul uriaș de analfabeți funcționali din învățământul românesc.

Dar gafa care a făcut-o celebră și care i-a adus în spațiul public porecla de ”ministrul pepsiglas” a fost afirmația că, pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, în școli se vor monta între bănci ”panouri de pepsiglas”.

Una dintre cele mai recenta afirmații ale Monicăi Anisie, în urma căreia a ajuns din nou ținta ironiilor de tot felul, a fost cea în care a spus că elevii din mediile defavorizate, care nu au curent electric acasă, pentru învățământul on-line, se pot uita la televizor, la orele de tele-școală.