Prin intermediul reţelei de 333 de benzinării MOL din Ungaria, clienţii pot achiziţiona telefoane mobile (deocamdată doar telefoane convenţionale şi telefoane touch screen marca Samsung) precum şi cartele prepay.

‘Suntem mândri că MOL este prima companie petrolieră regională care intră pe piaţa de telecomunicaţii mobile’, a declarat directorul comercial de la MOL, Jenõ Horváth Dori.

Lansarea serviciului de telefonie mobilă marca Mol vine după ce în luna iunie MOL şi Magyar Telekom au semnat un acord strategic privind cooperarea în domeniul vânzărilor şi IT. Ambele companii se gândesc să-şi extindă cooperarea şi în alte ţări din regiune.

Grupul Mol este o companie multinaţională integrată şi independentă, activând în domeniul petrolului şi gazelor, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 40 de ţări şi mai mult de 31.000 de angajaţi în întreaga lume. Grupul controlează cinci rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia, Croaţia şi Italia. În România, Mol deţine 134 de benzinării şi înregistrează performanţe pozitive pe segmentele de vânzări destinate companiilor, prin intermediul cardurilor de carburanţi şi soluţiilor en-gros.

Magyar Telekom, cel mai mare operator de telefonie din Ungaria, este o divizie a grupului german Deutsche Telekom, care este şi acţionarul majoritar la OTE. AGERPRES