Legea pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc a fost adoptată, luni, 31 octombrie, de către Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, cu 219 voturi ”pentru”.

Deputatul PNL Florin Roman, care este unul dintre iniţiatorii actului normativ, a spus că cei dependenţi de păcănele vor putea fi opriţi la timp ”să îşi facă praf viaţa”.

Se încheie un proiect legislativ important

Florin Roman a declarat că că în urma acestei legi se încheie un pachet legislativ important. Acesta a spus că datorită acestei legi, persoanele dependente de păcănele vor fi oprite să „își facă praf viața”, iar părinți își vor putea proteja copiii de acest „drog” periculos.

”Astăzi a mai trecut o lege importantă prin Parlament, pe care am inițiat-o ca deputat, cu sprijinul colegilor din PNL. Legea oferă instrumentul juridic prin care cei dependenţi de păcănele pot fi opriţi să îşi facă praf viaţa. Şi părinţilor să îşi poata proteja copiii de acest <drog>”, a scris deputatul PNL luni seară, pe pagina sa de Facebook.

Deputatul PNL a mai menționat că prin această lege copiii vor fi protejați de asemenea de alimentația de tip fast-food, iar unitățile care vând alcool și tutun minorilor vor fi închise. De asemenea, cei care vând stupefiante minorilor vor fi aspru pedepsiți.

”Închei, alături de PNL, un pachet legislativ prin care protejăm minorii de alimentaţia nesănătoasă de tip fast-food, sancţionăm cu închiderea unităţilor pentru cei care vând alcool şi tutun minorilor, aplicăm pedepse drastice pentru cei care vând stupefiante copiilor noştri”, a mai precizat Florin Roman.

Potrivit News.ro, Legea pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc a fost adoptată, luni, de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, cu 219 voturi ”pentru”, 1 vot ”împotrivă” şi 10 abţineri.

Pensie pentru urmașii victimelor mineriadei

Reamintim că cei persecutați în timpul mineriadei din iunie 1990 sau urmașii acestora ar putea putea primi o indemnizație. Proiectul de lege a fost depus la Parlament de către deputatul PNL Florin Roman, care prevede acordarea unei indemnizaţii lunare pentru persoanele persecutate şi pentru urmaşii celor care au murit în timpul mineriadei din iunie 1990.

„Mineriada din 13 – 15 iunie 1990 a rămas în istoria României ca o pagină neagră, în care demonstraţiile paşnice de la Bucureşti împotriva Guvernului, au fost reprimate cu brutalitate de forţele de ordine, cu ajutorul minerilor”, este scris în proiectul depus de a declarat acesta.