Lufthansa este cel mai mare grup de companii aeriene din Europa. Grupul luat o decizie referitoare la zborurile sale, ce va naşte anumite controverse.

Este vorba despre anunţurile adresate pasagerilor aflaţi la bordul avioanelor din grupul Lufthansa. De acum încolo, se va folosi o adresare neutră, care nu implică referirea la identitatea de gen, renunţându-se astfel la tradiţionala formulă “Doamnelor şi domnilor”, transmite agenţia AFP.

“Echipajele sunt obligate să aleagă un discurs care să se adreseze tuturor pasagerilor”, a precizat un purtător de cuvânt al grupului pentru AFP, confirmând astfel o informaţie ce apăruse iniţial în presa germană, în ziarul Bild.

Cum vor fi întâmpinaţi pasagerii, de acum încolo?

Formula clasică “Doamnelor şi domnilor” ar putea fi înlocuită cu “Dragi pasageri” sau pur şi simplu cu “Bună ziua”, a mai explicat purtătorul de cuvânt al grupului Lufthansa.

Aceasta decizie se justifică prin “dezbaterile care au loc în prezent în societate şi printr-o recunoaştere, pe bună dreptate, a tuturor”, a mai precizat acesta.

“Este un proces care va lua ceva timp”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Din grupul Lufthansa mai fac parte şi Austrian Airlines, Swiss, Eurowings şi Brussels Airlines, iar decizia privind modul în care echipajele se vor adresa pasagerilor este valabilă pentru toate aceste companii.

Noua directivă nu se aplică doar în adresările faţă de pasageri, ci şi faţă de toate categoriile profesionale ale grupului.

Zboruri în premieră între Iaşi şi Frankfurt, operate de Lufthansa

Recent, compania aeriană Lufthansa a anunţat că va opera, în premieră, începând cu data de 2 iulie, patru zboruri săptămânale de pe Aeroportul Internaţional Iaşi spre hub-ul din Frankfurt.

Iaşiul devine singurul aeroport din regiunea Moldovei unde sunt operare zboruri cu operatorul german spre hub-ul său din Frankfurt, care asigură conexiuni pentru zboruri trans-continentale, precum şi zboruri spre alte aeroporturi europene.

„Lufthansa este foarte mândră să deschidă la Iaşi a cincea destinaţie din România. Astfel, vom reuşi să conectăm unul dintre cele mai populare oraşe ale ţării cu Frankfurt, cel mai important hub al Lufthansa Group. Acest lucru va reduce timpul de călătorie semnificativ către foarte multe oraşe din Europa, America sau Asia. De asemenea, sunt încrezător că vom vedea mai mulţi turişti din toată lumea, care vor descoperi minunata moştenire culturală a Iaşului”, a declarat Zlatko Zlatic, Lufthansa Group General Manager Sales, pentru România, Moldova şi Bulgaria.

Potrivit reprezentanţilor Aeroportului Internaţional Iaşi, durata unui zbor spre Frankfurt este de 2 ore şi 25 de minute, cursa fiind operată luni şi vineri, cu plecare de la ora 10:00 din Frankfurt şi sosire la ora 13:20 la Iaşi, iar de la Iaşi de la ora 14:05, ajungând la Frankfurt la 15:30.

Alte zboruri sunt organizate joia şi duminica, plecarea fiind de la Frankfurt la ora 6:50 şi ajunge la Iaşi la ora 9:50, iar de la Iaşi pleacă de la ora 10:35 şi ajunge la Frankfurt la ora 12:00.

Sursă foto: Dreamstime