Utilizatorul tipic de iPhone petrece 1.102 minute pe lună pe rețelele de socializare, în timp ce utilizatorii Android petrec, în medie, doar 754 de minute pe aceste siteuri. Cei cu iPhone ascultă radio online 530 de minute, comparativ cu 203 minute, timpul mediu al celor care dețin un telefon cu sistem de operare Android. Și la capitolul fotografii, făcute și distribuite, cei cu iPhone este înaintea Androidului, scorul fiind de 320 de minute vs 117 minute.
Dar când vine vorba de jocuri, balanța se înclină către Android. În medie,utilizatorii acestui sistem de operare petrec 670 de minute pe lună jucându-se, spre deosebire de cei cu iPhone care dedică acestei activități doar 341 de minute. Cei de la comScores susțin că acest lucru reflectă diferențele demografice. Jocurile tind să atragă mai multă atenție din partea celor maturi. Se pare că, 40,7% dintre utilizatorii Android au o vârstă cuprinsă între 35 și 54 de ani, acest segment reprezentând doar 37,1% din utlizatorii de iPhone. Generația tânără, persoane cu vârsta între 18 și 24 de ani, reprezintă 21,4% din posesorii Apple și doar 17,5% Android.
Samsung vrea să schimbe acest raport și se pare că va reuși odată cu lansarea noului Galaxy S4, în aprilie. Deși compania nu a explicat încă cum va targeta publicul iPhone, camera telefonului și aplicațiile pentru muzică sunt două lucruri cu care ar avea de câștigat utilizatori, susțin realizatorii studiului.