Noul crossover compact Mitsubishi ASX, lansat anul acesta la Salonul Auto de la Geneva, se va comercializa în România la preţul de 15.990 TVA inclus pentru varianta 1.6 Inform 2WD, începând cu luna iunie, conform unui comunicat al companiei.

Mitsubishi ASX este versiunea europeană a modelului japonez RVR. Noul model oferă o protecţie ridicată a mediului şi are o caroserie compactă, oferind în acelaşi timp, spaţiu amplu şi performanţe înalte.

Acest model marchează debutul noii familii de motorizări diesel DOHC 16v cu 4 cilindri şi injecţie directă Common-Rail pentru versiunea de 1,8 l echipată cu o cutie de viteze manuală cu 6 trepte şi cu funcţia Auto Stop & Go, respectând noile norme de poluare Euro 5.

De asemenea, modelul ASX oferă şi un nou motor 1.6 DOHC 16v MIVEC, prevăzut cu pachetul „ClearTec” şi va putea fi combinat la o cutie de viteze manuală cu 5 trepte.

Modelul este dotat standard cu o serie de echipamente precum radio CD/MP3 cu mufă AUX şi 4 difuzoare, aer condiţionat manual, 7 airbag-uri şi sistemele Active Stability Control şi Traction Control.

 SURSA: Mitsubishi