UPDATE 4. Fostul director al Carpatica Asig, Marian Mîrzac, actualmente membru al ASF, discuta telefonic cu actualul director al firmei, Ina Crudu, cea care, se pare, a fost autorizată abuziv în funcție:

 

CRUDU INA: Au făcut ce au fost…

MÎRZAC MARIAN: Sfătuiţi să facă.

Mai multe stenograme, în exclusivitate pe EVZ.RO

 

 

 

UPDATE 3 .DNA a început urmărirea penală față de Laura Chițoiu, soția ministrului de Finanțe, liberalul Daniel Chițoiu. Ea este director al Direcţiei Autorizări din cadrul A.S.F

Astfel, potrivit DNA, în cursul lunii iunie 2013, Marian Mârzac a intervenit pe lângă Laura Chițoiu , director al Direcţiei Autorizări din cadrul A.S.F., pentru ca aceasta să promoveze cu celeritate şi cu nerespectarea condiţiilor legale a autorizarea ocupării de către numita Ina Crudu , a funcţiei de director general al S.C. CARPATICA ASIG S.A.;UPDATE 2: Persoana-cheie vizată de ancheta DNA este, potrivit unor surse, Marian Mârzac. Acesta a ocupat funcția de președinte al Carpatica Asig de unde, ulterior, a plecat în consiliul ASF. La un moment dat, numele său a fost vehiculat pentru funcția de vicepreședinte al Autorității, după demisia fostului vicepreședinte pe asigurări, Daniel Tudor. Surse judiciare citate de Agerpres afirmă că în  dosar sunt cercetaţi Marian Mîrzac precum şi Radu Mustăţea, preşedintele Biroului de Asigurări din România şi fost membru în Consiliul de Administraţie al Carpatica.

Verificările vizează faptul că cei doi şi-ar fi exercitat influenţa pentru ca societăţii Carpatica Asigurări să nu i se suspende activitatea pe piaţa asigurărilor.

Menționăm că  Autoritatea de Supraveghere Financiară a sancționat către finalul anului trecut, sub diverse forme, toate societățile care domină piața RCA din România. Autoritatea a aplicat amenzi la Astra, Omniasig și Asirom și a ridicat temporar dreptul de a mai vinde RCA pentru Euroins. Sancțiunile au vizat diverse probleme cu plata daunelor. Carpatica Asig nu s-a aflat pe această listă deși este un jucător important pe piața RCA.  

 

UPDATE 1: Într-un succint comunicat de presă, Autoritatea de Supraveghere Financiară confirmă cercetările. "Verificările vizează o speță legată de o societate de asigurări. DNA a solicitat ASF mai multe date despre societatea de asigurări respectivă, aferente activității din perioada 2012-2013 a fostei Comisii de Surpaveghere a Asigurărilor, absorbită de ASF în 29 aprilie 2013.", arată comunicatul. 

 

UPDATE. La sediul DNA a ajuns, pentru audieri și Radu Mustățea, membru în Consiliul de Administrație al carpatica Asig, fost președinte al Astra Asigurări și actual președinte al Biroului Carte Verde din România. 

 

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează marţi percheziţii domiciliare în 17 locaţii situate în municipiile Bucureşti şi Sibiu, în cadrul unei anchete privind săvârşirea, de către mai multe persoane, a unor infracţiuni de corupţie.

Potrivit unor surse judiciare, percheziţiile vizează firma Carpatica Asigurări şi funcţionari de la Autoritatea de Supraveghere Financiară.

De altfel, omul de afaceri Ilie Carabulea, patronul de la Carpatica Asigurări, a fost ridicat şi dus la DNA Bucureşti pentru audieri.

DNA susţine, într-un comunicat de presă remis marţi, că mai multe persoane sunt suspectate de infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, cum ar fi: asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, luare/dare de mită, trafic/cumpărare de influenţă, abuz în serviciu contra intereselor publice, folosirea în orice mod de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine de foloase necuvenite, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la uz de fals.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.