O dată la două zile se întâmplă ceva şi se întâmplă ceva rău, a mai spus oficialul ING Bank, arătând că "banii probabil vor deveni tot mai scumpi".
"O bancă de stat va deveni captivă guvernului, iar atunci va avea o durată de viaţă limitată. Aceasta este diferenţa dintr-o bancă de stat şi una privată", a mai declarat șeful ING. 
"Doar pentru a vă oferi o imagine de anasamblu, autorităţile nu oferă o susţinere clară prin asigurarea unor linii de finanţare pentru sectorul energetic".
"România depinde de finanţare externă, la nivel de economii aceasta este redusă, iar reindustrializarea trebuie făcută".
Datorii multe și mari
Președintele ING a atras atenția asupra raportului dintre împrumuturi și depozite din sistemul bancar românesc. Astfel, raportul este de circa 122%, la nivelul întregului sistem.
În plus, multe țări din Europa, printre care și România, au expunere mare pe alte valute și sunt vulnerabile la turbulențele care au loc pe piețele externe.
„Din păcate, România este dependentă de finanțare externă și va rămâne așa multă vreme de acum încolo”, a avertizat Negrițoiu.