Anul trecut, 11% din averea bogaților lumii a mers către acte filantropice, ceea ce reprezintă o creștere de 10% față de anul anterior. Cele mai mari donații au venit de la miliardarii din America de Nord și din Asia Pacific.
În ceea ce privește metodele alese de bogați pentru transferul averilor către noile generații, 70% dintre aceștia merg pe varianta testamentelor și a planurilor de succesiune, în timp ce 25% preferă să transfere gradual averea succesorilor pe timpul vieții lor. Circa 5% din bogații lumii nu sunt siguri în privința modului în care vor pasa avuția moștenitorilor.
Majoritatea indivizilor cu venituri mari, circa 90%, consideră că cele mai mari amenințări în crearea averilor viitoare vin de la factorii economici globali, 54% văd o amenințare în instabilitatea politică locală, 6% în terorism și 2% în schimbările climaterice.
„Planurile de succesiune și atitudinea bogaților s-au modificat substanțial în ultimii 5 ani și se vor supune unor schimbări și mai mari. Piețele volatile și noile reglementări, modificarea nevoilor pe care le au beneficiarii necesită atenție, dar o abordare flexibilă în transferul averii către noua generație. Transferul averii care va avea loc în următoarea decadă va implica sume mult mai mari și beneficiari vor fi localizați pe mai multe teritorii“, a declarat Paul James, head of trust în cadrul Citi Private Bank.