Laura Codruța Kovesi se pregătește intens pentru postul de procuror șef European. Deși i s-au pus bețe-n roate de mai multe ori, se pare că postul îi este destinat acesteia. Mai mult, Kovesi se pregătește serios pentru a-și lua în primire funcția.

Fostul procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție a participat în perioada 29-31 mai, la seminarul „Engleză juridică”, organizat de Institutul Național al Magistraturii pentru a se pregăti de noua provocare a carierei. Totul a avut loc în cadrul Programului de formare continuă a magistraților pe anul 2019.

Orice magistrat din țară poate opta, în fiecare an, pentru trei asemenea seminarii, din care, în funcție de data ultimului seminar la care a participat, poate fi selecționat, pe baza punctajului obținut, pentru a participa la unul dintre cele trei seminarii alese. În afara seminarului „Engleză juridică”, Laura Codruța Kovesi mai bifase ca opțiuni seminariile „Combaterea corupției și a criminalității economico-financiare”, respectiv „Achiziții publice”. Acum, după cunoștințele acumulate la seminarul la care tocmai a participat, este posibil ca Laura Codruța Kovesi să își surprindă auditoriul din Parlamentul European cu o expunere în limba engleză, după ce în februarie, cînd a fost audiată de Comisia LIBE, a răspuns întrebărilor în limba română, după a făcut introducerea în limba engleză, anunță libertatea.ro.
Negocierile privind alegerea procurorului-șef european au fost suspendate, urmând să fie reluate odată cu constituirea noului Parlament European.