Deși lumea afacerilor este o lume a bărbaților, mai ales în industria construcțiilor în care activează CEO-ul TeraPlast, aceasta este de părere că orice femeie hotărâtă, perseverentă și cu viziune poate reuși în această lume. Din punctul său de vedere, nu sunt șanse mai mari de reușită în business dacă ești femeie sau bărbat: „în cei 30 de ani de experiență în business nu m-am lăsat niciodată intimidată de faptul că sunt femeie, iar asta m-a ajutat să cresc din punct de vedere profesional. Cred că zilele în care femeilor le era greu să ajungă în funcții de conducere sau să pună bazele propriilor afaceri au trecut. Constat cu bucurie că tot mai multe doamne ambițioase și determinate acced la poziții cheie în marile companii sau aleg să dezvolte afaceri de la zero“.

Compania pe care o conduce desfășoară în prezent un ambițios program de investiții, atât prin achiziția și dezvoltarea de noi businessuri, din țară și din străinătate, cât și prin creșterea capacităților de producție existente și diversificarea tehnologiilor: „Coordonarea tuturor aspectelor ce țin de această expansiune este o mare provocare pentru întreaga echipă și sunt bucuroasă că am ocazia să asist la un proiect de o asemenea anvergură“.

Un alt punct de referință în parcursul profesional din acest an al doamnei Mirela Pop este coordonarea preluării companiei Politub, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa ţevilor de apă şi gaz. Prin această achiziție, portofoliul TeraPlast s-a extins cu produse complementare, având astfel posibilitatea de a oferi soluții diversificate partenerilor săi.

Acest articol a fost publicat în Top 100 Femei de succes, ediţia 2017, difuzat împreună cu Top 300 Cei mai bogaţi români la finele anului trecut.