Mioara Roman va fi astăzi înmormântată. O slujbă religioasă solemnă a fost oficiată de către patru preoți.

Sicriul ce adăpostește trupul neînsuflețit fostei soții a primului șef de guvern de după Revoluție a fost depus încă de duminică la capela bisericii Sf. Gheorghe Nou din București.

Gabriela Lucuțar, o cunoscută patroană de servicii funerare, s-a ocupat de detaliile ceremoniei funerare, arată Antena 3.

Oana Roman și-a dorit ca mama ei să fie frumoasă pe ultimul drum

Fiica cea mică a persoanei decedate a insistat asupra acestui aspect. Patroană de servicii funerare a spus că Oana Roman și-a exprimat dorința ca mama ei să fie frumoasă pe ultimul ei drum.

„Oana și-a dorit cel mai mult ca eu să o fac frumoasă pe mama ei pe ultimul drum, pentru că a fost o femeie frumoasă.

Am aplicat un procedeu care se numește tanatoestetică funerară, o procedură de reconstrucție”, a precizat Lucuțar”, a subliniat Lucuțar.

Și Oana Roman a avut o reacție pe Instagram.

„Drum lin în lumină, mama mea bună și frumoasă.

Îngerii să vegheze asupra ta și să faci cunoscute acolo sus toate poveștile minunate pe care le împărtășeai aici”, a transmis Oana Roman pe contul său de Instagram.

mioara roman
SURSA FOTO: Facebook, Mioara Roman

Mioara Roman, a fost o figură marcantă în România

Mioara Roman, parteneră într-o căsnicie care a durat trei decenii cu fostul prim-ministru al României, Petre Roman, a avut o carieră diversificată. Ea a fost jurnalistă de radio, traducătoare și specialistă în istoria și civilizația țărilor arabe.

Cuplul a decis să își urmeze căi separate, divorțând în anul 2007.

Cei doi au fost părinții unei fete, cunoscuta vedetă Oana Roman.

Soția fostului premier a avut multe probleme de sănătate

Înainte de căsătoria cu Petre Roman, Mioara Roman a fost căsătorită cu Iosif Zilahy, de la care a divorțat în 1968, după 12 ani de căsnicie. Din această primă uniune a Mioarei Roman a venit pe lume Catinca.

În ultima perioadă, Mioara Roman a trecut prin diverse probleme de sănătate. Ea a petrecut ultimii ani în spitale și centre de recuperare.

La vârsta de 83 de ani, ea s-a stins din viață în urma unui stop cardio-respirator, conform unor surse apropiate familiei.

Vezi aici mai multe despre viata Mioarei Roman.