Mioara Roman a lăsat în urmă o datorie de 300.000 de euro la RA-APPS

Oana și Catinca Roman, bune de plată! Mama lor, Mioara Roman a murit astăzi la vârsta de 83 de ani.

Aceasta a lăsat în urma ei o datorie de 300.000 de euro către RA-APPS. Această sumă reprezintă restanțele sale vechi pentru plata chiriei și întreținerii vilei de protocol în care a locuit încă din perioada când fostul său soț, Petre Roman, era prim-ministru.

Într-un interviu acordat astăzi, avocata Beatrice Comăniceanu a explicat motivul pentru care Oana și Catinca Roman sunt responsabile de această datorie după decesul mamei lor. Aceasta a oferit informații despre posibilitățile de a scăpa de această povară financiară.

Anul trecut, Oana Roman a discutat despre situația delicată în care se afla mama ei, Mioara Roman. În cadrul interviului, s-a vorbit despre datoriile uriașe ale acesteia și despre litigiile cu RA-APPS (Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat).

Desigur, în ciuda stării grave de sănătate, era supusă unei popriri pe pensie. Mama Oanei și Catincăi Roman a fost diagnosticată cu Parkinson și se afla sub îngrijire medicală strictă într-o clinică privată.

„Mama are și acum poprire ½ din pensie, restanța totală fiind de 300.000 de euro”, declara atunci Oana Roman.

În trecut, RA-APPS le-a convocat în instanță pe cele două surori în legătură cu datoria pe care o avea Mioara Roman.

Mioara Roman
Mioara Roman

Oana și Catinca Roman, bune de plată după decesul mamei lor. Ar putea avea, totuşi, o scăpare

Avocata Beatrice Comăniceanu a explicat ce se va întâmpla cu această datorie.

„La dezbaterea moștenirii, se preiau și datoriile, inclusiv cele de la stat, dar și de la bănci. Nu se sting datoriile, odată cu decesul persoanei, moștenitorii, în cazul de față, Oana și Catinca, fiicele Mioarei Roman, le preiau, sunt bune plată.

Din păcate da, așa se întâmplă, am avut cazuri. Dreptul la moștenire nu vine numai cu avantaje, după cum vedeți”, a spus avocata vedetelor pentru Playtech.

Beatrice Comăniceanu, a explicat și posibilele soluții pentru Oana și Catinca Roman în evitarea asumării datoriilor către RA-APPS.

„Dacă Oana și Catinca Roman vor să accepte moștenirea Mioarei, atunci vor prelua și datoriile.

Dar, dacă nu acceptă moștenirea, poate nici nu prea au nimic de moștenit, nu știu exact care este situația, ce bunuri avea Mioara Roman, pe numele ei, atunci Oana și Catinca nu plătesc nimic, scapă de această datorie împovărătoare.

Dacă n-au mai nimic de moștenit, de pe urma ei, probabil e mai bine să nu accepte din start dezbaterea succesiunii”, a explicat aceasta.

Mioara Roman și-a petrecut ultimele zile într-o clinică privată, unde a primit îngrijire medicală specializată. Aceasta a încetat din viață vineri, pe data de 23 februarie. Avea 83 de ani. Ea a fost soția lui Petre Roman, fost prim-ministru al României.