“Nu mai este problema mea. În momentul în care am numit Consiliul de Administraţie, Consiliul trebuie să semneze contractele de mandat. Dacă unul din Consiliul de Administraţie refuză să semneze contractul de mandat şi nu reuşeşte să şi-l negociere corespunzător nu mai este treaba mea, este treaba Consiliului de Administraţie”, a declarat Silaghi, pentru Agerpres.

Silaghi a confirmat faptul că pretenţiile financiare ale austriacului desemnat director executiv erau foarte mari -un salariu anual de 120.000 de euro, plus bonusuri de performanţă şi facilităţi pentru soţia şi copiii săi.

Potrivit procedurii, compania care a recrutat membrii CA, între care şi Heinrich Vystoupil, va trebui ca din lista scurtă a celor selectaţi pentru a face parte din conducerea companiei să aleagă o nouă persoană care să fie numită în locul directorului demisionar.

După o nouă nominalizare, urmează o nouă Adunare Generală a Acţionarilor care să valideze noul membru al Consiliului de Administraţie, iar Consiliul va trebui ulterior să aleagă un nou director executiv dintre membrii săi.

Heinrich Vystoupil, fost manager pentru România al Austrian Airlines, a fost ales director general executiv al companiei Tarom n data de 17 octombrie.