Conducerea Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti a luat în calcul redeschidrea aeroportului Internaţional Aurel Vlaicu din Băneasa. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, ne-a explicat că aeroportului  Internaţional Aurel Vlaicu din Băneasa se poate redeschide numai dacă intră într-un program de modenizare.

"Dacă anul acesta, conducerea Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti demarează lucrările de modernizare și extindere a aeroportului Internaţional Aurel Vlaicu din Băneasa, la sfârșitul anului viitor se poate redeschide traficul. Este nevoie de reabilitarea și modenizarea clădirilor aeroportului Internaţional Aurel Vlaicu din Băneasa", ne-a explicat ministrul Răzvan Cuc.

În martie 2012, aeroportul Internaţional Aurel Vlaicu din Băneasa a fost închis pentru cursele de pasageri. În acel moment, aeroportul Aurel Vlaicu Băneasa, situat la marginea  Bucureştiului a devenit cel mai important hub pentru zborurile low-cost, peste 2,4 milioane de pasageri fiind înregistrați.

Aeroportul Aurel Vlaicu (Băneasa) a fost închis în 2012 din cauza deranjului cu poluarea fonică, zeci de vile și blocuri fiind construite în vecinătatea aeroportului.