‘La ora 13.00 s-a finalizat depunerea documentelor, la ora 14.00 a avut loc deschiderea ofertelor, s-au inventariat documentele depuse de cele trei companii care participă la procedură. Comisia deja a început să lucreze la analiza ofertelor astfel încât, în această seară, în funcţie de complexitatea documentelor, cu siguranţă vom avea lista scurtă cu companiile precalificate în prima etapă a acestei proceduri’, a explicat ministrul.

Şeful de la Transporturi a subliniat că finalizarea procesului de privatizare până pe 20 iunie este crucială, fiind una dintre condiţiile obligatorii pentru continuarea acordului stand-by semnat de România cu Fondul Monetar Internaţional.

‘Acesta este motivul pentru care fac tot ceea ce îmi stă în putinţă pentru a finaliza procesul. După cum aţi văzut, am făcut şi voi face în continuare şi ceea ce nu este omeneşte posibil, pentru a finaliza această procedură, pentru că ceea ce facem noi astăzi este o chestiune unică în istoria licitaţiilor: trei etape ale unei proceduri sunt desfăşurate în aceeaşi zi. Nu este bine, este obligatoriu, pentru a respecta termenele’, a spus el.

În altă ordine de idei, Relu Fenechiu a precizat că, pentru el, succesul este reprezentat finalizarea procedurii de privatizare a CFR Marfă.

‘Succes pentru mine va fi atunci când procedura va fi finalizată şi voi vedea că una dintre companiile care s-au înscris în această procedură a câştigat şi îmi dă toate şansele ca viitoarea companie de transport marfă să fie o companie care să se dezvolte atât în interiorul României, cât şi în afara graniţelor”, a menţionat ministrul, adăugând că nu se aştepta la mai mulţi investitori, ci important este că au venit trei investitori pe care îi respectă.

‘Îi consider serioşi şi cred că oricare dintre ei ar putea fi un potenţial câştigător al acestei proceduri”, a încheiat Relu Fenechiu.

SURSA: Agerpres