Conform Agerpres, Lipă a explicat că decizia de amplasare a unor stâlpi pe pista de atletism, prin care se delimitează bucata de teren retrocedată, nu aparţine proprietarului, ci directorului Complexului Sportiv Naţional Poiana Braşov, Vasile Ungureanu. "Am văzut şi eu acei stâlpi puşi pe pistă, ca şi cum ar vrea să se îngrădească bucata aceea de stadion. Domnul director de la CSN Poiana Braşov, Vasile Ungureanu, nu mai avea treabă şi i-a pus acolo. Dar nu se pune problema ca activitatea să se întrerupă. După cum s-a putut vedea, nu este îngrădit, doar s-au amplasat acei stâlpi care pot fi mutaţi", a spus Lipă. 

Ministrul a adăugat că a avut o întâlnire cu proprietarul bucăţii de teren şi acesta este de acord cu răscumpărarea. "Se ştie că pe terenul pe care este construit Complexul Sportiv Naţional Poiana Braşov a existat un sat pe la 1900. E, oamenii de acolo au avut loturi de teren, parcele, şi fiecare a deschis proces pentru retrocedare. Inclusiv pentru cele trei sferturi din stadionul de acolo au existat decizii de retrocedare şi MTS a răscumpărat terenul de la proprietarii respectivi. Procesul pentru acest ultim sfert al stadionului despre care se vorbeşte de abia s-a încheiat. Nu puteam să răscumpărăm până nu exista o decizie definitivă şi irevocabilă. Dar nu este nicio problemă, ne-am întâlnit cu proprietarul, care este persoană fizică, nu juridică, şi dânsul este de acord cu răscumpărarea. Nu ne-a ameninţat că îngrădeşte, nu nimic, chiar ne-a spus că se poate continua activitatea pe pista de atletism fără probleme", a afirmat ministrul. 

În perioada următoare se va constitui o comisie pentru evaluarea suprafeţei de teren în cauză, a menţionat Lipă. "Următorul pas este constituirea unei comisii de evaluare. Trebuie un evaluator, că nu putem stabili noi că metrul pătrat e 10 euro acolo sau mai puţin. Iar când vom avea toate aceste documente, evaluarea şi tot ce mai trebuie facem răscumpărarea. Proprietarul este de acord, ştie că nu poate fi pus în posesie pentru că acolo este o bază sportivă", a precizat Elisabeta Lipă. 

Zilele trecute, o suprafaţă care reprezintă aproximativ un sfert din pista de atletism a fost delimitată cu stâlpi de restul stadionului din Poiana Braşov, fără însă ca aceasta să fie îngrădită. Respectivul teren a fost retrocedat printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.