“Domnul director a fost suspendat din funcţie pentru că eu am atras atenţia începând din luna august să pună în ordine problema microhidrocentralelor. Am avut parcă un presentiment că aici trebuie să vedem care este situaţia. Din păcate, s-a continuat cu acest aviz de modificare, în loc să se sisteze lucrările şi să fie analizate, aşa cum facem acum”, a spus Borbely.
Pe de altă parte, ministrul Mediului a anunţat că a hotărât de comun acord cu investitorii sistarea lucrărilor la microhidrocentralele din Făgăraş până la reanalizarea problemelor semnalate.
Câteva zeci de reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale de mediu, membre ale Coaliţiei de Mediu, au protestat, marţi, în faţa Ministerului Mediului faţă de distrugerile cauzate de construcţia microhidrocentralelor pe râurile şi pârâurile de munte din România.
Potrivit Coaliţiei pentru Mediu, începând cu primăvara acestui an, albiile mai multor râuri de munte din judeţul Argeş – Capra, Buda, Otic, Topolog şi, odată cu ele, habitate naturale protejate prin lege, au fost distruse în schimbul construcţiei de microhidrocentrale.