Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, alături de preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate (ANANP), Adi Croitoru, semnează luni, în Parcul Natural Văcăreşti din Capitală, un protocol de colaborare în vederea dezvoltării unicei arii naturale protejate urbane din România.

Potrivit ministerului de resort, la eveniment vor participa şi reprezentanţi ai Asociaţiei „Parc Natural Văcăreşti”.

În decembrie 2016, consilierii generali ai Capitalei au fost de acord, în unanimitate, cu un protocol de colaborare între Primăria Generală a Municipiului Bucureşti şi Asociaţia „Parc Natural Văcăreşti” privind administrarea comună a ariei naturale Văcăreşti, potrivit Agerpres.

Parcul Natural Văcărești este un adevărat ecosistem acvatic

Parcul Natural Văcăreşti se întinde pe o suprafaţă de 186 de hectare, iar în ultimii 22 de ani în acest areal s-a format un ecosistem acvatic cu întinderi de mlaştini, ochiuri de apă, stufăriş, perdele de trestie şi stuf. Totodată, în zonă au fost identificate specii din mai multe grupe, respectiv: mamifere, păsări, reptile şi amfibieni, faună piscicolă cu peste 90 de specii.

În Europa, singura astfel de zonă umedă urbană este Wetland Centre din Londra, care se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 40 de hectare.


Te-ar putea interesa și: